Published in Γενικά - Ειδήσεις
Tagged under
Read 2742

"TAE KWON DO ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ Η ΑΝΑΓΚΗ;

(1 Vote)
  • Είναι η προπόνηση Tae Kwon Do συνήθεια ή ανάγκη;
  • Μήπως σε περίοδο κρίσης η ανάγκη για άσκηση είναι επιτακτικότερη;(ιδιαίτερα στα παιδιά)
  • Το οικονομικό κέρδος από τη διακοπή ή τη μη έναρξη της προπόνησης στο Tae Kwon Do δικαολογείται από το κόστος της απώλειας των ηθικών, ψυχοπνευματικών  και σωματικών ωφελημάτων;

Το Tae Kwon Do μέσα από τη σωματική άσκηση και τα οφέλη που αυτή προσδίδει στον άνθρωπο (υγεία, ευεξία κλπ) έχει σαν κύριο στόχο την ηθική καλλιέργεια και την ψυχοπνευματική εξύψωση του ανθρώπου.

Το μικρό παιδί με την βοήθεια σωστού προπονητή (δασκάλου Tae Kwon Do - καθηγητή φυσικής αγωγής) προσανατολίζεται στην δημιουργία μιας κοινωνίας πιο δίκαιης, πιο αλτρουϊστικής, λιγότερο υλιστικής.

Η καλύτερη επένδυση για ένα παιδί είναι να λάβει τη σωστή παιδεία. Ποιά είναι όμως η σωστή παιδεία; Το ατελείωτο διάβασμα από μικρή ηλικία; Ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, βαθμοθηρία, στείρα απομνημόνευση, όλα στο βαθμό της επαγγελματικής αποκατάστασης. Και που χρόνο για παιχνίδι, ψυχαγωγία, σωματική εκτόνωση και έκφραση, παράγοντες που παίζουν κύριο ρόλο στην ομαλή διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός νέου ατόμου.

Τί πρέπει να είναι παιδεία; Η διαπαιδαγώγηση προς την αρετή, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, τα διακαιώματα του ατόμου, τη διάπλαση του "Καλού και Αγαθού πολίτη" (καλός και αγαθός σήμαινε ωραίος στο σώμα και καλός στην ψυχή). Αρμονία πνεύματος με το σώμα.

Το "νους υγιής εν σώματι υγιή" γίνεται πράξη στο Tae Kwon Do για τα παιδιά μας :

  • Η σωματική άσκηση διεγείρει την ανανέωση των νευρώνων και των λειτουργικών κυττάρων του εγκεφάλου.
  • Η συστηματική άσκηση λειτουργεί σαν εξαιρετικό αντικαταθληπτικό "φάρμακο" και μειώνει το άγχος(μειώνεται η ορμόνη κορτιζόλη που ευθύνεται για την αύξηση του άγχους).
  • Η άσκηση βελτιώνει τη νοητική κατάσταση (αθλητές-μαθητές παίρνουν μεγαλύτερους βαθμούς σε σχέση με συνομίλικούς τους-έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας) - για άριστη λειτουργία του εγκεφάλου είναι καλό ο μαθητής να έχει αερόβια άσκηση και υγιή σωματότυπο. 
  • Η χώρα μας, που ανακάλυψε τον αθλητισμό, είναι σήμερα πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο στην παιδική παχυσαρκία.
  • Η ενασχόληση με το Tae Kwon Do μπορεί να συμβάλλει στη διδασκαλία της πειθαρχίας, της σωφροσύνης, της δικαιοσύνης και όλων εκείνων των αρετών για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας τις επερχόμενες δυσκολίες και να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο.

Μετά από όλα αυτά μπορούμε να βάλουμε στη ζυγαριά από τη μια την ενασχόληση με το Tae Kwon Do και από την άλλη τη συνδρομή που είναι ίση συχνά με μερικά πακέτα τσιγάρα ή μερικούς καφέδες;

Τα παιδιά μας πρέπει να αναπτυχθούν σωματικά και νοητικά μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον με τη σωστή διαπαιδαγώγηση από ένα δάσκαλο Tae Kwon Do (προπονητή-καθηγητή φυσικής αγωγής που να έχει την προσωπικότητα και τις γνώσεις, παιδαγωγικές και αγωνιστικές, να μεταδώσει στα μικρά παιδιά).

Βρίσκεστε εδώ: Home TAE-KWON-DO Γενικά - Ειδήσεις "TAE KWON DO ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ Η ΑΝΑΓΚΗ;

Σχετικά μ' εμάς

Α.Σ. Νέα Παιδεία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Παιδεία ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό έναν αθλητικό οργανισμό που θα δώσει στα παιδιά την κατάλληλη αθλητικά παιδεία και έχει έδρα το Χαϊδάρι.

Χάρτης Ιστοτόπου