Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

(0 votes)

Κάθε μέρα στην προπόνηση κυριώς, ώστε να έχει αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και πειθαρχίας αλλά και στον αγώνα η συμμετοχή του προπονητή είναι καθοριστική στο TAE KWON DO.

Πρίν τον αγώνα στο να "ετοιμάσει" ψυχολογικά και συναισθηματικά τον αθλητή/τριά του. Στη διάρκεια αν έχει αθλητή που "ακούει" (σημείο δύσκολο αλλά που δουλεύεται με την εμπειρία) ο προπονητής μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές οδηγίες τακτικής στον αθλητή του (επιλογή χτυπημάτων, άμυνα ή επίθεση κ.τ.λ.).

Στο τέλος ακόμη περισσότερο πρέπει πολύ άμεσα να εξηγήσει στον αθλητή τα λάθη του και να βάλει νέους στόχους. Προπονητής-Αθλητής, μια σχέση πολύ δυνατή που ο αθλητής έχει μόνο να κερδίσει ακόμη και στις περιπτώσεις που νιώθει "δυσκολία". Είναι θέμα χρόνου ο σωστός παιδαγωγός να σκύψει πάνω στον αθλητή του και να αποκαταστήσει το συναίσθημα. Εν τω μεταξύ αν επιμείνει ο αθλητής κερδίζει περισσότερα.

Είμαστε σίγουροι οτι στον Α.Σ.ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ όλοι οι προπονητές με πολύ αγάπη "χτίζουμε" καθημερινά μια όμορφη, ανεξίτηλη σχέση με τους αθλητές μας. Δικαιοσύνη, πίστη στις δυνατότητές τους, στήριξη, αγάπη, πολύ δουλεία, είναι οι πυλώνες τις φιλοσοφίας μας.

Media

Βρίσκεστε εδώ: Home