Περί Αεροβικής...1ο μέρος

(1 Vote)

Το πέμπτο επίσημο άθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, η αεροβική, είναι μια άσκηση που γίνεται με τη συνοδεία μουσικής.

Προέρχεται από μια αγωγή που οξυγώνει τους ιστούς και διαπλάθει το σώμα. Ο εφευρέτης του, ο Κένεθ Κούπερ, ήταν Αμερικανός στρατιωτικός γιατρός που ήθελε να αποκτήσουν οι στρατιώτες του καρδιαγγειακή τελειότητα και όχι μυϊκή ανάπτυξη. Το 1968 οι αρχές του Κούπερ άρχισαν να αποκτούν υψηλή δημοτικότητα, αλλά η αεροβική έγινε διεθνές ανταγωνιστικό άθλημα για άνδρες και γυναίκες μόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Σήμερα είναι πολύ αγαπητή στην Ευρώπη και στη Βραζιλία, όπου οι αθλητές διακρίνονται στο ατομικό, στο διπλό (ζεύγος) και στο ομαδικό (τρία άτομα) αγώνισμα. Οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι είναι γνωστοί για τις τεχνικές ικανότητές τους. Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας διεξήχθη στο Παρίσι το 1995 με τη συμμετοχή 34 χωρών. Από τότε διεξάγονατι κανονικά τόσο τα παγκόσμια πρωταθλήματα όσο και πολλές άλλες διεθνείς διοργανώσεις.

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Αεροβική Γενικά - Ειδήσεις Περί Αεροβικής...1ο μέρος

Σχετικά μ' εμάς

Α.Σ. Νέα Παιδεία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Παιδεία ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό έναν αθλητικό οργανισμό που θα δώσει στα παιδιά την κατάλληλη αθλητικά παιδεία και έχει έδρα το Χαϊδάρι.

Χάρτης Ιστοτόπου