Ενόργανη Γυμναστική για παιδιά! Featured

(33 votes)

Η γυμναστική είναι η τέλεια εξωσχολική δραστηριότητα για παιδιά κάθε ηλικίας. Οι μαθητές της γυμναστικής ολοκληρώνουν ένα κύκλο βασικής σωματοδόμησης (ευλυγισία, δύναμη, αλτικότητα, ρυθμό) αλλά και τεχνικής σε ασκησιολόγιο ενόργανης ακροβατικής και αεροβικής γυμναστικής,  βελτιώνοντας παράλληλα τη φυσική τους κατάσταση. Τα μαθήματα γυμναστικής για παιδιά ξεκινούν από την ηλικία των 4 ετών και συνεχίζονται στο γυμνάσιο.

Τα μαθήματα ενόργανης γυμναστικής χωρίζονται σε επίπεδα ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητες. Το καλύτερο μέρος για νέα παιδιά είναι το αρχάριο τμήμα μας,  με σκοπό την εκγύμναση, την υγεία, την ψυχαγωγία και την εκμάθηση βασικών στοιχείων της ενόργανης γυμναστικής. Είναι ένα μοναδικό, εξειδικευμένο τμήμα για παιδιά που τώρα ξεκινούν και τα υποδεχόμαστε με μεγάλη προσοχή και αγάπη.

Δοκός ισορροπίας, δίζυγο, μονόζυγο, τραμπολίνο, κρίκοι, ειδικοί τάπητες για ασκήσεις εδάφους, πλάγιος ίππος, άλμα ίππου είναι τα όργανα που περνούν σε κάθε συνεδρία οι μικροί αθλητές/τριές μας!!

Ακόμα κι αν το παιδί σας έχει εμπειρία στο χορό ή σε παρόμοιο άθλημα, η γυμναστική περιλαμβάνει τέσσερις έως έξι αθλήματα και απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση για κάθε όργανο.

Υπάρχουν πολλά σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά οφέλη που σχετίζονται με τα μαθήματα ενόργανης γυμναστικής. Τα φυσικά οφέλη της γυμναστικής είναι ίσως τα πιο προφανή και περιλαμβάνουν ευελιξία, μυϊκή δύναμη και μυϊκή αντοχή. Έτσι παράλληλα με την κουλτούρα αγαπώ την άσκηση, τολμώ στις προκλήσεις υπομονή στην προπόνηση και προπόνηση = τρόπος ζωής, οι μικροί αθλητές και αθλήτριες μας ολοκληρώνουν ένα κύκλο βασικής σωματοδόμησης (ευλυγισία, δύναμη, αλτικότητα, ρυθμό) αλλά και τεχνικής σε ασκησιολόγιο ενόργανης ακροβατικής και αεροβικής γυμναστικής!

Παράλληλα όμως στα τμήματα διδάσκονται και τα άλλα αθλήματα της γυμναστικής, ώστε τα πρώτα δύο χρόνια οι αθλητές και αθλήτριες να έχουν ολοκληρώσει τη βασική τεχνική και σωματοδόμηση που χρειάζεται σε ένα αθλητή. Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν έπειτα στο προχωρημένο τμήμα ενόργανης γυμναστικής με μεγάλες προσδοκίες ειδικά στην πρόοδο και εξέλιξη στις ασκήσεις εδάφους και στους συνδυασμούς επιδεξιοτήτων.

Πέρα από τα φυσικά οφέλη, οι μαθητές που εγγράφονται στη γυμναστική μαθαίνουν να εναλλάσσονται, να ακολουθούν οδηγίες και να συνεργάζονται ως ομάδα. Επιπλέον, η γυμναστική έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της ικανότητας του παιδιού να μάθει να διαβάζει. Η εκμάθηση της τήρησης οδηγιών πολλαπλών ασκήσεων δεν είναι σημαντική μόνο στη γυμναστική, αλλά μεταφέρεται και στο σχολείο.

Στο αρχάριο και προχωρημένο τμήμα ενόργανης γυμναστικής διδάσκουν επί σειρά ετών οι:

Όλγα Νυσταζου (επι σειρά ετών Εθνική προπονήτρια),

Νίκος Λαζαρακόπουλος (γυμναστής προπονητήςενόργανης γυμναστικής και χορογράφος)

και Παντελής Παπαγεωργίου (Εθνικός προπονητής της ακροβατικής γυμναστικής που φέτος θα μας τιμήσει με την παρουσία του στις προπονήσεις των αρχάριων παιδιών μας)

Επισκεφτείτε σήμερα τις εγκαταστάσεις μας!

 Δείτε φωτογραφίες απο τις προπονήσεις και εκδηλώσεις των τμημάτων Ενόργανης του Συλλόγου μας, όπως και του τμήματος Gymnastics Team B το οποία βασίζεται στην μεθοδολογία που εχουν διδαχθεί τα παιδιά της ενόργανης γυμναστικής.

Media

Βρίσκεστε εδώ: Home Ρυθμική-Ενόργανη Για Αρχάριους Ενόργανη Γυμναστική για παιδιά!

Σχετικά μ' εμάς

Α.Σ. Νέα Παιδεία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Παιδεία ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό έναν αθλητικό οργανισμό που θα δώσει στα παιδιά την κατάλληλη αθλητικά παιδεία και έχει έδρα το Χαϊδάρι.

Χάρτης Ιστοτόπου